Päivä alkoi perinteisellä Hakka-kansan aamiaisella, nuudeleita vihanneksien ja lihan kanssa. Tosi maukasta.
Vieressä oli banaaniviljelmä. Tertut laitetaan pusseihin estämään tuholaiset. Täällä moninainen ruoan tuotanto on merkittävässä osassa ruokkimaan monlukuinen kansakunta.
Eläkkeellä oleva englannin kielen opettaja esitteli vapaaehtoistyönään Hakka-kansan museota. Kansa tuli noin 300 vuotta sitten saarelle manner-Kiinasta sotia pakoon. Heillä on oma kielensä, kuten monilla saaren alkuperäisistä heimoista. Taiwanilaisten perimä on hyvin moninainen, sekoitus monesta eri kansasta. Tänne on tullut japanilaisia, kiinalaisia, hollantilaisia, aasialaisia eri puolilta. Kuvassa opas esittelee hakkakylää muinaisessa Kiinassa.
Kävimme jälleen myös "kukkatehtaassa", biologin onnelassa. Kuvassa myös viehättävä Lu-Lu, joka hoiti upeasti tulkkauksen. Lu-Lu opiskelee yliopistossa turismia. Yövyimme hänen isänsä Lucaksen biotekniikan firman upeissa vierahuoneissa. Yhtiö tekee kilpikonnista luontaistuotteita.
Kukkaloisto on moninaisuudessan kerrassaan upea. Pääosa myynistä menee Euroopan markkinoille, jossa kilpailu on kovaa. Hollantiin, Tanskaan, Saksaan ynnä muualle.
Lähes päivittäin tulee uusia makuelämyksiä. Viimeisimmät on possun suolta ja häntää, vuohta ja krokotiilikeittoa.
Vuorossa oli vierailu paikallisessa Ilmasotakoulussa. Videon avulla kerrottiin heidän ilmavoimansa kunniakas historia ja sen jälkeen esiteltiin Ilmailumuseo.
Näytillä oli yllävästi paljon Migejä. Selitys oli helppo, Kiinasta loikkasi paljon lentäjiä koneineen.
Ja sitten tietysti ryhmis. Ilta huipentui upeaan neljän rotaryklubin järjestämään illalliseen, jossa kuvernöörikin oli paikalla. Pidimme esityksemme ja ruoka oli tosi hyvää. Terveisiä rakkaaseen Suomeen!
Juha
Hyvältä näyttää.
VastaaPoistaTikkakosken Rotaryklubi kokouksessaan tarkastanut blogin