keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Mukava päivä!

Jojojia ltd valmistaa nk. funktionaalisia elintarvikkeita ja luontaistuotteiden kaltaisia terveysvaikutteisia tuotteita. Aiemmin en ole tullut ajatelleeksi miten esimerkiksi eri maiden puolustusvoimien hätäpakkauksissaan käyttämä pullovesi saadaan säilymään vuositolkulla juomakelpoisena. Muun muassa USA:n joukot Okinavalla ostavat vetensä täältä. Tarkkaa vesireseptiä ei meille tietenkään paljastettu, mutta todennäköisesti vedestä on poistettu pilaantumista edesauttavat ainesosat, sillä firman pullottama vesi säilyy juomakelpoisena kuusi vuotta.

Esittelyssä oli myös seesaminsiemenistä eristettävä antioksidantti, joka yhtiön mukaan estää todistetusti haitallisia solumuutoksia ja saattaa siten estää myös tiettyjen syöpämuotojen kehittymistä. Taiwanilaiset tuntuvat arvostavan aivan eri tavoin luontaisia hoitomenetelmiä ja nk.’chinese medicine’ on täällä ilmeisen tasavertainen hoitovaihtoehto, joka poikkeaa länsimaisesta lääketieteestä täysin. Niin tai näin - kovin näyttävät terveiltä ihmiset tällä maailmankulmalla.

Jojojia valmistaa myös vuoristoalueella tavattavan puun lahottajasienestä solusalpaajaa, jolla on samankaltaisia vaikutuksia kuin seesamiöljyn yhdisteillä. Itse puulaji on harvinainen, mutta yritys käyttää puolenmetrin pituisia sahattuja puupölkkyjä, joihin he istuttavat lahottajasienen. Vaikuttava aine eristetään kantoihin kasvavasta lahottajasienen itiöemästä.

Päivä jatkui vierailulla Kaohshiungin koillispuolella Meinong Townshipin kosteikkoalueelle, johon tuleva vesi oli saamieni tietojen mukaan puhdistamatonta talousjätevettä. Vesi kierteli laajalla kosteikkoalueella, johon oli kaivettu lampareita kiintoaineksen laskeutusaltaiksi. Alueella rehotti rehevä vesikasvillisuus, joka sitoo osan jäteveden ravinteista.

Lounas vietettiin tällä kertaa tee se itse –tyyppisesti. Eteen tuotiin trangian tapainen kaasupotta, johon sai alkaa itse latomaan kaalia, sieniä, katkarapuja ja muuta mukavaa. Oli todella mukavaa keitellä itse oma soppa. Kerrassaan mainio idea isänniltämme!

Teemu


Onpa tiivistä puupölkkyä.

Kosteikkoalueen kasvillisuus oli runsasta, olihan vesi rehevää.

Vihreät luonnossa...

Paikallisessa pienessä tiilitehtaassa tehtiin käsityönä luostareiden mittatilaustyönä tilaamia tiilejä.

Teeseitse-ruoka, yes!

Teami Kongfutse-temppelillä.

Paikallinen snakari.

Vuosisadan alun banaanityöläinen oli rikas ihminen.

Kuva: Museovirasto

Päivä päättyi neljän klubin isännöimään joint meatingiin. Suomi-esityksemme sai runsaasti suosionosoituksia ja lahjojen paljous oli hämmentävää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti